5 Activiteiten in de herfst om met je hond te doen

De herfst is aangebroken. De dagen worden korter en de temperaturen minder aangenaam. Moeten we ons daarom thuis opsluiten en onze weekenden voor de televisie doorbrengen en onze trouwe viervoeters dwingen hetzelfde te doen? Zeker niet! Dit fascinerende en suggestieve seizoen biedt in feite vele activiteiten die in het gezelschap van een hond kunnen worden uitgevoerd. Als je op zoek bent naar enkele ideeën naast de “klassieke” wandeling door het bos of door het park dan bieden we je in dit artikel verschillende ideeën, zodat je aangename en ontspannen uren kunt doorbrengen met de beste vriend van de mens.

1 – Wandelen in een nieuwe omgeving

Natuurlijk kun je met je hond naar het strand gaan, balspellen doen, zorgen voor verandering van omgeving, om het zowel voor jouw als jouw hond leuk te houden en nieuwe dingen te ontdekken. Ga ergens naartoe waar je nog niet geweest bent met je hond, bijvoorbeeld een stuk strand waar die lekker kan uitrazen en jij een frisse neus kan halen of een mooi park, waar je kunt genieten van de rust en van de natuur. Of ga naar het bos.

De natuur in om kastanjes te verzamelen

De periode klopt. Kastanjes worden tussen september en november geoogst en zijn daarom een ​​van de herfstproducten bij uitstek. Deze zijn meestal te vinden in het bos, dus het plukken ervan wordt een uitstekend excuus om een ​​dag buiten door te brengen met de hond, die vooral blij zal zijn om tijd door te brengen met rennen tussen de bomen, rondrollen in de bladeren en, waarom niet door van alles te vinden. Hetzelfde geldt ook als je in plaats van kastanjes liever op zoek gaat naar paddenstoelen.

Voor dit soort wandelingen en excursies is het aan te raden om te kiezen voor een lange lijn, om de hond wat meer vrijheid te geven in situaties waarin het niet mogelijk is om hem helemaal vrij te laten, of in het geval dat er andere mensen of omstandigheden in de buurt zijn. waar je hem het liefst dichtbij houdt.
Let ook op de valkuilen bij buitenactiviteiten in weilanden en bossen, zoals het risico op vlooien, teken en muggenbeten.

2 – Meld je aan voor een hondenbehendigheidscursus

Je hond inschrijven voor een training of behendigheidscursus voor honden is een leuke manier om samen een activiteit te ondernemen, maar ook om hem wat gezonde beweging te geven. Hondenbehendigheid is een echte hondendiscipline; het bestaat uit een pad van variabele lengte van 100 tot 200 meter dat het dier moet volgen om een ​​reeks obstakels te overwinnen, meestal ongeveer tien tot vijftien verschillende.
Er zijn drie verschillende categorieën, gebaseerd op de grootte van de hond, en het is mogelijk om de moeilijkheidsgraad van de hindernissen te variëren. Het doel van deze cursus is niet noodzakelijkerwijs om van jouw trouwe viervoeter een kampioen te maken, maar eerder om een ​​leuke en gezonde activiteit met hem te delen, waardoor jouw band nog sterker wordt.

3 – Samen hondenproducten shoppen

Veel mensen reserveren een dag in het weekend om te winkelen. Dus waarom zou je het niet met je hond doen? Het zal natuurlijk niet zo leuk zijn voor onze vriend om winkels en winkelcentra in en uit te gaan… tenzij de aankopen voor hem zijn! Waarom zou je bij de herfstactiviteiten om hier rekening mee te houden daarom niet met de hond gaan om een ​​nieuwe jas te kopen om hem te beschermen tegen de kou van de aankomende winter, een cape voor regenachtige dagen, een gloednieuw hondenhok of gewoon wat speelgoed waarmee hij kan spelen leuk in huis?

4 – Een fietstocht maken met je hond

Vooral op het platteland en in natuurgebieden komen fietspaden steeds meer voor. Dus waarom zou je daar niet heen gaan in het gezelschap van de hond? Het is dan aan jou om te beslissen hoe je deze ervaring beleeft, of liever langzaam trapt terwijl hij of zij naast je draaft of kiest voor een hondenmand om aan de fiets te bevestigen waarin je viervoeter zich mag vermaken. Vergeet niet: soms is het wat gevaarlijk om de hond aan de lijn te houden tijdens het fietsen. Lees daarom meer over fietsen met je hond:


Fietsen met je hond

Zijn jij en je hond wel toe aan wat beweging? Fietsen met je hond naast je fiets kan erg leuk zijn! Er zijn wel een paar dingen waarop je moet letten als je je hond op deze manier wilt uitlaten. Lees hier alles over hoe je veilig fietst met je hond, voor zijn gezondheid en veiligheid.

Alles over fietsen met je hond


5 – Ontspanning en verwennerij thuis, op de bank!

Niet alle herfstweekenden zijn geschikt voor buitenactiviteiten, hetzij vanwege het gure weer, hetzij omdat je na een lange week werken juist zin hebt in ontspanning. Dus onder de dingen die met de hond te doen zijn, voegen we ook … de zoete luiheid toe! Je kunt bij je trouwe viervoeter lekker op de bank blijven liggen, hem knuffelen, een paar keer krabben en zijn speelgoed voor hem beschikbaar stellen. Wees gerust, dit wordt een goede dag voor hem. En voor jou ook!

Meer info