7 originele uitjes met de hond – zomereditie

Het is mooi weer, wat is er nu lekkerder dan lekker eropuit te trekken? En natuurlijk neem je je hond het allerliefst mee! Gelukkig zijn er een hoop activiteiten waarbij je viervoeter meer dan welkom is. Stiekem kun je een hoop samen met je hond doen. Op deze pagina een aantal leuke ideeën voor uitjes met de hond.

Pretparken

Je zult het misschien niet meteen denken, maar in verschillende pretparken is je hond gewoon welkom! Soms gratis, soms tegen een kleine entreeprijs, maar het dier is tegen een paar regels meer dan welkom! Uiteraard meestal wel aangelijnd. Bekende attractieparken die honden toelaten zijn onder anderen Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Dierenpark Amersfoort, Archeon en Julianatoren.

Naar het zwembad met je hond

hond in zwembadOm lekker te zwemmen samen met je hond hoef je helemaal niet naar een natuurplas of de zee toe, je gaat gewoon naar het zwembad! Zwembad horen we je zeggen? Jazeker! Verschillende zwembaden organiseren namelijk dagen waarop naast mensen ook honden meer dan welkom zijn. Om ervoor te zorgen dat overige badgasten geen last hebben van plukken hondenhaar in het zwemwater wordt voor deze activiteit meestal de laatste dag van het seizoen gekozen dat het buitenbad nog open is.

Hondenspeeltuinen

Als kind is een speeltuin natuurlijk het allerleukste om naartoe te gaan. Lekker rondrennen, klimmen en klauteren met vriendjes en vriendinnetjes. Ook voor honden bestaan speeltuinen, maar dan met allerlei obstakels waar de dieren om, over en doorheen kunnen rennen. Een leuk alternatief voor de gewone wandeling, je hond zal je dankbaar zijn!

Het water op

suppen met hond
Niet iedere hond is gek op water, maar voor de echte waterratten is een dagje rond het water natuurlijk de droom! Beter nog, óp het water! Neem je hond eens mee in de boot of op de surfplank! Zeilen of bijvoorbeeld suppen (stand-up-paddling, jezelf met een peddel staand op een surfplank voortbewegen over het water) zijn activiteiten die je prima met je hond samen kunt doen. Uiteraard heb je wel een beetje een rustige hond nodig, anders eindigt het sowieso in een zwempartij!

Een overnachting in een hondenhotel

Een hondenhotel? Zekers! Een hotel waar jij samen met je hond welkom bent welteverstaan! Gezellig samen met je trouwe viervoeter een nachtje buiten de deur slapen. De meeste hondenhotels zul je vinden in de duingebieden en bosrijke omgevingen. Combineer het met een van de andere uitjes op deze pagina die wat verder van huis zijn en je hebt een onvergetelijk weekendje weg met je hond!

Workshop met je hond

Eens iets geheel nieuws ontdekken? Ga naar een workshop en neem je hond mee! Er zijn verschillende workshops waar je samen met je hond heen kunt. Leer bijvoorbeeld hoe je je hond een rustgevende massage geeft, ga voor een obstacle run, neem met je herdershond deel aan een cursus veedrijven of leer alles over je hond in een cursus hondentaal. Niet alleen leuk, het versterkt jullie onderlinge band ook nog eens!

Strand

Niet heel origineel misschien, maar in een lijstje met de leukste uitjes met honden mag deze gewoon niet ontbreken! Een dag je strand met je hond is namelijk gewoon voor iedereen leuk! Je hond kan zich lekker uitleven, rondrennen en zwemmen en jijzelf vermaakt je natuurlijk ook prima. Niet alleen leuk met warm weer, maar ook wanneer het wat minder weer is, is een strandwandeling heerlijk. Let natuurlijk wel op dat je kiest voor een hondenstrand. Je hond zal je dankbaar zijn!

Gerelateerde artikelen

Meer info