Doe mee aan de Sophia HuisdierenEnquête!

In Nederland leven zo’n 33 miljoen huisdieren, dat is bijna twee dieren op iedere menselijke bewoner! Gek genoeg ontbreekt er enorm veel informatie over hoe deze dieren, achter de gesloten deuren, gehouden worden. Om dit in kaart te brengen, hebben wij de Sophia HuisdierenEnquête ontwikkeld. Met de resultaten van de enquête scherpen wij onze campagnes aan en voorkomen we dierenleed. Vul jij hem ook in?

Een paar minuten tijd

De vragen in de Sophia HuisdierenEnquête gaan over de sociale behoeften en huisvesting van veel gehouden huisdieren in Nederland: honden, katten, konijnen, cavia’s, hamsters en vogels. Over ieder van deze diersoorten worden je drie meerkeuze vragen gesteld. Heb je op dit moment een van de dieren waar we vragen over stellen? Dan beantwoord je daar ook nog een aantal vragen over. Deelname aan de enquête kost je maximaal 10 minuten, meestal veel minder.

Anoniem

Hoe eerlijker mensen antwoorden, hoe beter we een beeld krijgen van de situatie van huisdieren en de kennis van mensen over deze dieren. Om die reden wordt de enquête anoniem ingevuld. Geef vooral geen sociaal wenselijke antwoorden, maar kijk hoe de situatie echt is. Daar hebben de dieren uiteindelijk het meeste aan.

Voor iedereen

De Sophia HuisdierenEnquête is niet alleen bedoeld voor huisdiereigenaren, maar ook voor  mensen die geen huisdier hebben. Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker het wordt op welke vlakken kennis ontbreekt. We roepen dan ook iedereen op de enquête te delen in zijn of haar omgeving, iedere bijdrage telt! Alvast enorm bedankt.

Yvonne Wulffers-Stroomer

Yvonne Wulffers – Stroomer

Campaigner

Lees meer