Een dag vol snuffelgeluk in Dronten: honden, hagel, en heerlijke taart

Eén keer per jaar komen alle vrijwilligers en het SnuffelTeam samen om wat leuks te doen. Dit jaar een wandeling door het Roggebotsebos, waarbij de hondjes heerlijk konden spelen met elkaar en de vrijwilligers gezellig konden bijkletsen.  

Hondenweer

Gewapend met paraplu’s stond het SnuffelTeam te wachten tot alle vrijwilligers zich hadden verzameld. Gelukkig weerhield de regen de vrijwilligers niet om alsnog naar Dronten te komen. Het weer speelde een spelletje met ons. De zon brak door de wolken, maar net zo snel als het was verschenen, werd het zonnetje weer verstopt achter een dikke wolkendeken. De hagelstenen die uit de lucht vielen, leken de honden echter niet te deren. Ze dartelden vrolijk rond, ongeacht het grillige weer.

Terwijl de vrijwilligers en hun harige metgezellen de kronkelende paden van het bos verkenden, kon iedereen gezellig bijkletsen of elkaar leren kennen. Veel vrijwilligers werken naast het SnuffelCollege thuis ook veel met honden. Denk aan leeshonden, therapiehonden en zelfs een hond die met plezier in films speelt. Er is meer dan genoeg om over te praten.

Na regen komt zonneschijn

Na de avontuurlijke en regenachtige wandeling, verzamelden we ons in een gezellig bos café. De dag werd beloond met grote punten taart en dampende mokken chocolademelk. Even opwarmen, dat hadden we wel verdient na de koude wandeling! De laatste vakantie verhalen werden gedeeld, er werd gelachen om grappige gebeurtenissen en geapplaudisseerd voor de ere vrijwilliger Marieke die zich samen met haar hond Joy al 5 jaar inzet als Snuffelvrijwilliger.

De glimlach op de gezichten en de kwispelende hondenstaarten maakten deze dag tot een groot succes!

Wij zijn alle vrijwilligers heel erg dankbaar voor hun inzet. Zonder hen kan het Sophia SnuffelCollege niet bestaan. Dus voor alle vrijwilligers: nogmaals bedankt voor jullie inzet! Wij hopen de komende jaren nog meer van deze geslaagde dagen te organiseren.

Lotte van der Sluis

Lotte van der Sluis

Stagiaire Sophia SnuffelCollege

Lees meer