Hondenmand op pootjes – 5 leuke voorbeelden!

Een hondenmand, voor je hond hét eigen plekje waar hij zich veilig en vertrouwd voelt. Standaard manden worden meestal op de grond geplaatst. Naast dat deze er vaak niet heel inspirerend uitzien hebben ze ook een aantal nadelen. Een mand die direct op de koude vloer staat wordt al snel een koude ligplaats voor je hond. Daarnaast zijn ze vatbaarder voor vuil en vocht. Een oplossing is te kiezen voor een hondenmand op pootjes! En eerlijk is eerlijk, een hondenmand op pootjes ziet er vooral heel erg leuk uit, staat lekker luchtig en past goed in je hippe, moderne interieur!


Hondenmanden met pootjes, vijf leuke voorbeelden

Is een mand met pootjes de hondenmand die het best bij je past? Hieronder geven we een aantal leuke, hippe en praktische voorbeelden om je te inspireren!


Designed by Lotte – Turana

houten hondenbed met metalen pootjes - designed by lotte turana

Een hippe en moderne hondenmand die in de interieurs van nu een echte toevoeging is! De “dierenmeubels” van het hippe merk Designed by Lotte zijn gemaakt om onderdeel van de inrichting van je huis te zijn. De Turana hondenmand is daarop geen uitzondering. De metalen pootjes in combinatie met het stijlvolle hout geven het geheel een leuke, retro uitstraling.


Studio Animaux hondenbed met pootjes

Studio Animaux hondenbed met pootjes

Een hondenbed met een strak, retro design; het hondenbed van Studio Animaux past perfect in een stijlvol interieur, of je nu voor modern of klassiek gaat. Het hondenbed is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gemaakt van hout. De pootjes zijn geïntegreerd in het design wat het geheel een solide en luxueuze uitstraling geeft.


Luxueuze mand Kamiel

Hondenbed Kamiel is uitgevoerd in chique donkergekleurd hout wat in combinatie met het donkergrijze kussen een luxueuze uitstraling geeft. De ronde vormen van de verhoogde zijkanten en de uitstaande, ronde, spits toelopende pootjes geven deze mand een heerlijk retro uitstraling. Deze mand is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, voor iedere hond een passend exemplaar dus!


Chique blauw/gouden mand PawHut

Een chique uitziende hondenmand met gouden pootjes. Deze mand heeft een metalen goudkleurig frame met een zachte, blauwe mand erin. Voor de wat kleinere tot middelgrote honden geschikt en voorzien van luxe gestikte patronen.


Ovale mand PawHut

Voor de kleine honden (en stiekem ook heel leuk voor katten), een ovale hondenmand met eveneens een goudkleurig frame op pootjes. De beige bekleding heeft een luxe ruitpatroon en het kussentje is uitneembaar zodat het makkelijk schoon te maken is.


Voordelen van pootjes onder je hondenmand

We zijn het zeker met je eens, pootjes geven de mand een moderne en hippe uitstraling. De veelal leuke vormgeving en luxe materialen zorgen voor een luxe design. Maar wist je dat de pootjes ook nog functioneel zijn? Een aantal voordelen:

  • Verhoogde instap en hoger liggen – je hond ligt wat hoger dan wanneer de mand op de grond staat. Dit kan fijn zijn omdat je hond wat meer overzicht heeft. Het zijn natuurlijk geen meters, maar die 10 centimeter die het scheelt kan toch het verschil maken tussen tegen een tafel aankijken of eroverheen.
  • Ventilatie – zeker wanneer de mand op een vaste plaats staat kan dit een voordeel zijn. Lucht kan vrij onder de mand door circuleren. De mand blijft zo altijd lekker fris en kan eventueel goed drogen.
  • Isolatie – dit is in de winter een voordeel. De mand staat niet direct op de koude vloer, maar erboven. Zo koelt de mand minder af en ligt je hond dus in een comfortabelere mand.
  • Schoon – doordat de mand niet direct op de vloer staat heeft vuil minder grip op de mand. Daarnaast maak je gemakkelijk schoon rond en onder de mand. Een eventueel omgevallen waterbak? Geen probleem, het water raakt hooguit de pootjes. Wanneer je hond wat onhandig kan zijn is dat dus een makkelijke oplossing!
  • Vormgeving – als in de introductie bij deze paragraaf al besproken; de pootjes geven een moderne en hippe uitstraling aan een relatief groot en lomp attribuut. Hierdoor wordt de mand veel makkelijker echt onderdeel van je interieur en voegt het echt wat toe aan de woonkamer.

Soorten pootjes

Niet iedere mand heeft dezelfde soort pootjes eronder. Sommige manden hebben pootjes die onderdeel van een (stalen) frame zijn die de hele mand omvatten. Daarnaast zijn er manden, veelal van hout, waarbij de pootjes onderdeel van het gehele design zijn. Soms plat, soms rond, maar in de meeste gevallen zijn de pootjes stabiel en stevig genoeg om de mand stevig op de grond te laten staan. Bij andere manden zijn er houten pootjes die duidelijk los staan van de rest van het design. Dit geeft vaak een klassieke en stijlvolle uitstraling aan het geheel.

Extra belangrijk is wel te kiezen voor een variant die groot genoeg is voor je hond. De pootjes en bodem moeten het gewicht kunnen houden, maar ook voldoende stabiliteit bieden wanneer je hond er enthousiast in of uit stapt. En over stabiliteit gesproken, bij voorkeur ga je voor een mand met minimaal vier poten: één op iedere hoek. Ook bij een ronde / ovale mand bieden minimaal vier poten meer stabiliteit en verkleint het de kans op kantelen.

Meer info