Hondentaart: verwen je hond op zijn verjaardag!

Bij een verjaardag hoort taart, maar om je hond nu een slagroomtaart te geven op zijn verjaardag… Gelukkig verwen je jouw hond verantwoord met een hondentaart! Gemaakt van ingrediënten die speciaal voor honden geschikt zijn en die hij super lekker vindt een traktatie waar je hond zeker van gaat genieten. In dit artikel alles over hondentaarten, hoe je deze zelf maakt en een aantal leuke voorbeelden van hondengebakjes die je gewoon online koopt!

Wat is hondentaart?

Je hebt wat te vieren en wil dat je hond net zo hard mee kan smikkelen van iets lekkers. Honden mogen een hoop ingrediënten waar je zelf zo van geniet echter helaas niet hebben. Chocolade, cafeïne, druiven, rozijnen, allen veelgebruikte ingrediënten voor de heerlijkste gebakjes, maar wel slecht of zelfs giftig voor je hond. Het dier mee laten genieten van jouw gebakje is dus geen goed idee! Gelukkig is daar de hondentaart! Je verwacht het niet, maar een hondentaart is een taart die speciaal is gemaakt voor honden om te eten. Dit gebak wordt gemaakt van ingrediënten die veilig zijn voor honden en die ze natuurlijk extra lekker vinden.

Waarom hondentaart?

Een hondentaart is natuurlijk bovenal gewoon een leuke manier om je hond mee te laten genieten van een speciale gelegenheid. Het geeft een feestelijk gevoel en je besteedt net even wat extra aandacht aan het dier. Daarnaast is het een leuke manier om je hond nieuwe texturen en smaken te laten proeven. En met de juiste ingrediënten wordt het zelfs een goede en gezonde snack! Waarom niet dus?

Ingrediënten in een hondentaart

De ingrediënten voor hondentaart variëren. Natuurlijk bevatten ze uitsluitend hondvriendelijke voedingsmiddelen, meestal een soort eiwitbron zoals kip, rundvlees of pindakaas; een bron van koolhydraten (graan of zetmeel) zoals rijst, haver of aardappelen; en groenten zoals wortelen of erwten. Soms bevatten ze ook fruit, zoals appels of bananen. Het belangrijkste is dat het veilig is voor je hond om te eten en dat het natuurlijk lekker is. Het blijft een verwennerij!

Hondentaart kopen

Wil je een hondentaart bestellen? Er zijn verschillende webshops waar je gemakkelijk de leukste hondentaarten bestelt. En ze worden gewoon thuisbezorgd zoals je gewend bent van online bestellingen. Het assortiment is uitgebreid, dus voor iedere smaak en gelegenheid zit er wel iets tussen. De prijs van een kant-en-klare hondentaart varieert afhankelijk van de grootte, de gebruikte ingrediënten en personalisatie-opties. Prijzen starten bij een paar euro en kunnen oplopen tot enkele tientallen euro’s voor op maat gemaakte taarten met verschillende personalisaties.


Lolo hondencake – 250 gr

  • Vlees & groente of bosvruchten smaak
  • Groen of rood
Pets place

Barking Bakery hondencupcakes

  • Hondvriendelijke ingrediënten
  • Met een topping en hondenkoekjes
Pets place

Blue Tree “dogarons”

  • Macarons speciaal voor honden
  • Puur natuurlijke toevoegingen

Cupcakes voor honden

  • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten

Hondendonuts

  • Gemaakt van lactosevrije melk en hoogwaardige gelatine

Cheesecake aardbei

  • Gemaakt van lactosevrije melk en hoogwaardige gelatine

Hondenkaasjes (zonder kaas)

  • Gemaakt van lactosevrije melk en hoogwaardige gelatine
Pets place

Gepersonaliseerde taart samenstellen

Veel online winkels bieden personalisatie-opties voor hondentaarten. De smaak kan gekozen worden, net als de vorm, afmetingen en verdere versieringen. Zo kun je er de naam van je hond, leeftijd en andere versieringen op laten zetten.

Hondentaart zelf maken

Zin om lekker zelf aan de slag te gaan? Dat kan natuurlijk ook! Het maken van een hondentaart is vergelijkbaar met het bakken van een gewone taart: ingrediënten samenvoegen op de juiste manier, het mengsel in een taartvorm gieten en vervolgens bakken in de oven. De exacte bereiding kan wat verschillen, maar volg gewoon het recept en het komt vast goed!

Meer info