Hondenverzekering

Een hondenverzekering zorgt ervoor dat u straks niet voor financiële problemen komt te staan als uw hond plotseling ziek wordt of geopereerd moet worden. De rekening van de dierenarts kan dan aardig oplopen. Daarom raden wij u aan om een hondenverzekering te nemen. Hieronder geven we u aan wat de voordelen en de nadelen zijn van een hondenverzekering.

Hond met een gebroken poot in het gips.
Hondenverzekering voor hond met gebroken poot

Een Hondenverzekering behoedt u voor plotselingen hoge onkosten.

Zoals u weet zijn wij allemaal netjes verzekerd via de ziektekosten verzekering. Echter een hond is niet verzekerd. Vanaf het moment dat u een hond koopt/krijgt zijn de ziektekosten voor uw eigen rekening. Bij veel honden is dit geen probleem en die leven lang en gelukkig. Ook is een kostenpost van een ontwormingskuur bijvoorbeeld prima te betalen. Maar wat als de prijs oploopt? Uw hond vaker geopereerd moet worden om wat voor reden dan ook? Stel dat uw hond gewond raakt door een aanrijding of nierproblemen, hartproblemen of schildklierproblemen krijgt. Operaties en medicijnen zijn dan erg duur en dan?

Hondenverzekering voor uw hond

In Nederlands is slechts 10% van de honden verzekerd, maar als u een hond krijgt of koop heeft u ook de verantwoordelijkheid voor een goede verzorging. Goede verzorging is naast liefde, een hondenmand en hondenvoer ook de financiële kant erg belangrijk. Een hond wordt onderdeel van uw familie. Als hij ziek wordt heeft u de verantwoordelijkheid om hem te laten behandelen. Medische kosten kunnen erg hoog zijn. Een hondenverzerkering kan u helpen deze kosten te beperken.

In Nederland zijn er een paar grote aanbieders van hondenverzekeringen. De bekendste aanbieders van hondenverzekeringen zijn:

Hondenverzekering dekking

Ga je een Hondenverzekering afsluiten, bekijk dan de dekking en de voorwaarden van deze verzekering goed door. Het is belangrijk om te weten wat je vergoed krijgt als er wat je hond gebeurd. De meeste zorgverzekeringen voor honden vergoeden tenminste de volgende zaken:


 • Heup- en elleboogdekking
 • Medisch onderzoek / Diagnostiek
 • Bloedonderzoek
 • Consulten
 • Chirurgische ingrepen inclusief opname
 • Dwang- en Sondevoeding
 • Medicijnen
 • Medische hulpmiddelen
 • Chemotherapie
 • Tumor medicatie
 • Bestraling en radiotherapie
 • Euthanasie


Wilt u weten wat de verschillende hondenverzekeringen allemaal vergoeden? Bekijk dan eens ons verzekeringsoverzicht.

Hondenverzekering voordelen

 • Medische zorg nodig? Een hondenverzekering verzekert uw hond voor de nodige zorg.
 • Hoge onkosten voor uw hond? Een hondenverzekering zorgt dat deze kosten vergoed worden. Medische kosten, kosten bij ongevallen. Met een hondenverzekering bent u goed voorbereidt.
 • Moeilijke beslissing maken? Met een hondenverzekering weet u dat de meeste kosten gedekt zijn voor uw viervoeter. Plotselingen dure behandelingen of operaties, u hoeft niet meer na te denk of het wel kan of niet. De verzekering dekt een groot gedeelte van de kosten (Controleer goed de voorwaarden voordat u een verzekering afsluit)

Kosten van een hondenverzekering

De premie van uw hondenverzekering is afhankelijk van het type hond, uw eigen vrijwillige bijdrage, het gewicht enz. De premie van een hondenverzekering ligt ergens tussen de € 15 en € 75 per maand.
Bij het afsluiten van een hondenverzekering is het ook van belang hoe oud uw hond is. hoe jonger de hond op het moment dat u de hondenverzekering afsluit, hoe lager de premie is die u betaald. Uw hond als puppy al verzekeren is dus een investering in de toekomst. Ook kan de maandelijkse premie afhangen van de looptijd van de hondenverzekering.

Hondenverzekering alternatieven

Een alternatief van een hondenverzekering is het aanmaken van een spaarpotje. Elke maand zet u geld opzij voor het geval dat. Wees eerlijk naar uzelf. Het geld op deze spaarrekening is alleen voor uw hond en niet voor uw kapotte wasdroger of koelkast. Wees ook reëel met het bedrag dat u maandelijks opzij zet. € 10 Euro is echt te weinig om plotselinge hoge kosten te kunnen betalen. Een operatie kan zo € 2000 euro kosten en dan komen daar ook nog medicijnen bij.

Hou dus goed in de gaten hoeveel je spaart en wees realistisch! Een verzekering heeft tov een spaarpotje zeker voordelen Bekijk hier de Dierenverzekering mogelijkheden.