Hoopvol dierendagakkoord gepresenteerd

DEN HAAG – Prachtig nieuws vanuit Den Haag deze Werelddierendag. De VVD en de Partij voor de Dieren presenteerden een gezamenlijk huisdierenakkoord: het dierendagakkoord. Daarin geven zij aan, samen te willen strijden voor een houdverbod voor dierenbeulen, het standaard chippen van katten en het wetsvoorstel van de Sophia-Vereeniging voor een importverbod op honden en katten waarvan de fok in Nederland verboden is. Hoopvol nieuws in aanloop van de debatten die komende maand gevoerd zullen worden.

Importverbod

In Nederland is het verboden om honden en katten te fokken met een ziekmakend uiterlijk, zoals een hele korte snuit. Dit verbod voorkomt echter niet dat er nog steeds ziek gefokte dieren geïmporteerd worden uit het buitenland. Wij schreven een wetsvoorstel om dit te voorkomen en een einde te maken aan ernstig dierenleed. De Partij voor de Dieren en de VVD willen nu dus ook een import- en handelsverbod voor honden en katten die niet in Nederland gefokt mogen worden. Mooi nieuws!

Houdverbod

Wie een dier mishandelt, moet worden gestraft. Dierenbeulen die meerdere keren in de fout gaan, moet het recht worden ontnomen om ooit nog dieren te houden. De VVD en de Partij voor de Dieren willen rechters de mogelijkheid geven om zo’n levenslang houdverbod op te leggen. De partijen zullen hiervoor een aanpassing van de Wet dierenmishandeling voorstellen, die binnenkort in de Tweede Kamer wordt behandeld. Bron: pvdd.nl

Chippen van katten

Vermiste katten, rondzwervende katten, overvolle asielen en enorm veel kattenleed. Nederland kent een enorm kattenprobleem. Een kattenprobleem waar moeilijk grip op te krijgen is, omdat huiskatten vrij rondlopen en baasjes hun verantwoordelijkheid ontlopen. Door alle katten in Nederland te chippen, kun je:

  • een verdwaalde kat retourneren aan de eigenaar;
  • kosten voor een dierenambulance, asiel of dierenarts op de eigenaar verhalen;
  • niet meer straffeloos je katten verwaarlozen of de zorg onthouden die ze nodig hebben.

De Partij voor de Dieren en de VVD willen het chippen van katten de standaard maken (let op: dit gaat helaas nog niet zo ver als een chipplicht).

Wil jij het dierendagakkoord een extra lading geven? Teken dan onze petitie voor een importverbod op ziek gefokte honden. Zo laten wij de Tweede Kamer zien, dat niet alleen de VVD en de Partij voor de Dieren voor de dieren opkomen!

Lees meer