Laat je hond 30 juli testen voor het Sophia SnuffelCollege en word vrijwilliger!

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om kinderen te leren hoe ze goed met honden omgaan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Laat je hond 30 juli testen in Dronten. Hopelijk sta je dan binnenkort samen met je hond voor de klas bij de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt, om kinderen te leren de hondentaal te begrijpen.

Als hondeneigenaar heb je het vast wel eens meegemaakt: kinderen die zonder te vragen je hond aaien of omhelzen, of die er juist gillend voor wegrennen. Veel kinderen weten niet hoe ze veilig en respectvol met honden omgaan. Dat kan leiden tot vervelende situaties, waar zowel de hond als het kind de dupe van worden.

Lichaamstaal

Een hond geeft met zijn houding aan of hij iets leuk, spannend of vervelend vindt. Negeer je deze signalen, dan kan hij zich genoodzaakt voelen om zijn tanden te laten zien, te grommen of zelfs te bijten. Om dat te voorkomen, is het heel belangrijk dat kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en daar goed op reageren.

In drie lessen

Als vrijwilliger van het Sophia SnuffelCollege ga je naar scholen om in drie lessen van 30 tot 45 minuten kinderen kennis te laten maken met de hondentaal. In de eerste les ga je met een handpop naar de klas. Tijdens de tweede en derde les komt je speciaal geteste hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Vrijwilliger worden

Lijkt het jou leuk om dit werk te gaan doen? Wil jij het verschil maken voor honden? Meld je dan aan! Op 30 juli hebben wij nog plek op onze hondengedragstest-dag in Dronten.

30 juli testdag voor SnuffelHonden in de dop

Zaterdag 30 juli 2022 gaan wij weer honden testen in Dronten. Lijkt het jou leuk om dit werk te gaan doen? Meld je aan en hopelijk zien wij elkaar op 30 juli!

Auchel Huijbregts

Auchel Huijbregts

Officemanager en projectmedewerker

Lees meer