Mag een hond watermeloen eten?

  • Ja, honden mogen watermeloen eten
  • Het is een gezonde traktatie die vol zit met voedingsstoffen
  • Kan helpen om je hond gehydrateerd te houden op een warme dag
  • Verwijder de zaden en de schil voordat je je hond watermeloen geeft
  • Geef niet te veel om maagklachten als diarree te voorkomen

Watermeloen, voor ons mensen een heerlijke verfrissing op een warme zomerse dag. Maar is een watermeloen ook veilig voor honden? In dit artikel antwoord op deze vraag.

Mag een hond watermeloen?

Ja, honden mogen watermeloen eten. Deze vrucht, vol water en voedingsstoffen, is vooral goed voor hen tijdens warm weer. Maar er zijn een paar voorzorgsmaatregelen die je beter wel kunt nemen.

Is het gezond?

Watermeloen is supergezond, laag in calorieën en vol met voedingsstoffen – vitamines A, B6 en C, en kalium. Bovendien heeft watermeloen slechts ongeveer 30 calorieën per 100 gram en bestaat de vrucht voor 92% water. Dit fruit is dus een supergoede dorstlesser die zorgt voor hydratatie op een warme dag. Het bevat ook geen vet of cholesterol.

Geef watermeloen met mate

Net als elke traktatie die je aan je hond geeft naast hun gewone voeding, moet watermeloen met mate worden gegeven. Het moet geen groot deel gaan uitmaken van het dieet van je hond. Watermeloen bevat namelijk naast alle goede voedingsstoffen ook een grote hoeveelheid (natuurlijke) fruitsuikers. Wanneer je hond dus te veel van dit fruit binnenkrijgt, krijgt het dier ongemerkt ook veel te veel suiker binnen. En dat is natuurlijk niet goed.

De pitten en schil

Geef je je hond watermeloen? Zorg dat het dier geen schil eet en probeer het eten van de pitten ook zoveel mogelijk te beperken. Beiden zijn niet giftig voor het dier, deze delen zijn wel lastig te verteren. Als ze per ongeluk worden gegeten, kunnen ze een darmblokkade veroorzaken en een ernstig gezondheidsrisico vormen. De schil kan ook maagklachten veroorzaken. Beter alleen het rode vruchtvlees geven dus!

Meer info