Mogen honden mango eten?

Een mango, veel mensen zijn dol op dit tropische fruit.

Over het algemeen mogen honden de meeste fruitsoorten wel eten. Je moet wel oppassen voor pitten, want die kunnen moeilijk verteerbaar zijn voor je viervoeter. Deze zijn ook aanwezig in de mango. Welke stuk van de mango je hond mag hebben, dat lees je in dit artikel.

Is mango veilig voor honden?

Een hond kan zonder zorgen genieten van een stuk mango. Door de zoete smaak zijn de meeste er wel dol op. Daarnaast bieden ze ook een aantal gezondheidsvoordelen omdat dit fruitsoort beschikt over gezonde voedingsstoffen. Geef niet zomaar een hele mango. De schil kan worden opgegeten, maar er zijn honden die dit moeilijk kunnen verteren. Deze kan daarom beter worden verwijderd. Verder zal ook de pit er uit moeten worden gehaald. De pit bevat namelijk kleine hoeveelheden persine, een stof die mensen prima kunnen verdragen, maar die giftig is voor honden. Daarnaast kan de pit vast blijven zitten in het darmstelsel van je hond, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

De voedingsstoffen die in de mango zitten

Met het eten van een mango profiteert je hond van de voordelen die dit fruit met zich meebrengt. Zo is het onder andere voorzien van Vitamine A, C, E en B6 wat zorgt voor een gezonde huid, versterkte weerstand en een verhoogd energiebalans. Het bevat ook magnesium dat ervoor zorgt dat het immuunsysteem wordt verbeterd. Verder worden sterkte botten behouden door het aanwezige calcium en zorgt tot slot het kalium ervoor dat het hart goed werkt.

Hoeveel fruit mag mijn hond per dag eten?

Het eten van fruit is natuurlijk hartstikke gezond en dat geldt ook voor honden. Het bevat echter ook een heleboel suikers waardoor je er het best maar een beperkt aantal van geeft. Het is dan ook niet bedoeld om voeding die ze dagelijks krijgen te vervangen, maar meer als lekkere snack tussendoor. Kleine hoeveelheden kunnen prima, maar het best overleg je even met de dierenarts over hoeveel en welk fruit je het liefst geeft. Zo kun je samen kijken of dit binnen een gezond dieet voor je hond past.

Meer info