Originele cadeau-ideeën voor de verjaardag van je hond

De verjaardag van je hond, misschien niet direct iets waar je hond veel waarde aan hecht, maar jij wilt het dier natuurlijk extra verwennen die dag! Nu verzorg je hem natuurlijk iedere dag al alsof het een prins(es) is, maar op zijn verjaardag mag het dier best nét even wat extra aandacht krijgen. Tijd voor een leuk cadeautje dus! Hier zijn enkele inspirerende ideeën om de verjaardag van je hond extra speciaal te maken.


1. Hondvriendelijke taart of cupcakes

hond (beagle) eet taart

Geen feestje is compleet zonder een lekkere traktatie. Waarom geen feestelijke taart of cupcakes bakken die veilig zijn voor je hond om te eten? Er zijn tal van recepten beschikbaar voor zelfgemaakte lekkernijen met ingrediënten die geschikt zijn voor honden, zoals pindakaas, wortels of banaan. Extra leuk: maak de taart of cupcakes in een vorm die je hond extra zal aanspreken: een heerlijk bot of een kluif. Je hond zal dol zijn op deze traktatie.


2. Een nieuw speeltje

Wat is er nu leuker voor je hond dan lekker spelen? In het drukke leven wil de aandacht voor ’t dier nog wel eens erbij inschieten, maar op zijn verjaardag maak je natuurlijk graag tijd voor hem vrij! Ga samen met op stap en laat je hond een nieuw speeltje uitzoeken in de dierenwinkel! Heeft je hond moeite met kiezen? Een interactief speeltje, zoals bijvoorbeeld een hondenpuzzel om de geest van je hond jong te houden is misschien een leuk idee. Of ga voor speelgoed waarmee jullie samen actief kunnen zijn.


3. Een lekker warme plaid voor de winter

Verwen je hond met een nieuw, persoonlijk plekje in huis en kleed het aan met een lekker warm deken. Niet alleen een lekker warm en zacht plekje voor je hond, maar ook een mooie aanvulling op de inrichting van je huis. Kies een plaid met een leuk patroon dat bij de persoonlijkheid van je hond past. Niet alleen leuk voor je hond, maar ook een nieuwe woonaccessoire!


4. Picknick in het hondenpark

Neem je hond mee naar zijn favoriete hondenpark. Lekker ravotten met andere honden, nieuwe vrienden maken, rennen en spelen: hij zal zich prima vermaken en blijft tegelijkertijd lekker fit. Voeg een extra twist toe door een picknickmand met hondvriendelijke snacks en lekkernijen mee te nemen. Na het uitsloven is het tijd om even lekker bij te komen onder het genot van wat lekkers (eventueel die hondvriendelijke taart van tip 1? 😉 ). Een onvergetelijke verjaardag voor je hond!

picknick met hond

5. Een fotoshoot met je hond

fotoshoot met hond

Een professionele fotoshoot kan ook een leuke manier zijn om eens iets anders te doen. Er zijn fotografen die specifiek gespecialiseerd zijn in het vastleggen van huisdieren. Deze hebben vaak net wat meer aandacht voor je hond waardoor die heerlijk op zijn gemak is en jullie beiden een leuke dag hebben. De foto’s zullen niet alleen mooie herinneringen opleveren, maar staan ook nog ’s leuk aan de muur. Nog leuker: herhaal dit jaarlijks op of rond de verjaardag van je hond voor een overzicht van hoe het dier zich ontwikkelt in z’n leven!


6. Ga wandelen in een nieuwe omgeving

Het standaard uitlaat rondje kennen jullie beiden nu wel, ga er eens écht op uit en neem het dier mee voor een uitgebreide wandeling in zijn favoriete omgeving. Is hij dol op zwemmen? Kies voor een van de stranden waar honden zijn toegestaan langs de Nederlandse kust. Meer een bostype? Er zijn meer dan genoeg bosrijke omgevingen waar honden los mogen lopen. Neem er echt de tijd voor en verken een nieuwe omgeving.


7. Een DIY speurtocht voor mentale stimulatie

Zet een speurtocht uit voor je hond. Dit kan binnen, of lekker in de tuin. Verstop op verschillende plekjes iets lekkers en laat je hond het zoeken. Heeft hij moeite al het lekkers te vinden? Help dan een handje, het is immers zijn verjaardag! De speurtocht is niet alleen een leuke activiteit, maar het zorgt ook voor mentale stimulatie. En dat is weer goed voor de geestelijke gezondheid van het dier.


Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk de leukste dieren cadeaus!

Meer info