Paastips voor huisdieren

De paasdagen zien er dit jaar heel anders uit. Geen familiebezoek of andere uitjes. De meeste mensen zijn thuis, samen met hun huisdieren. We hebben een paar tips op een rij gezet om de paasdagen met je dieren veilig door te komen.

Tip 1: Chocolade is giftig

Hoewel deze tip bij bijna alle feestdagen voorbij komt, kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken. Chocolade is giftig voor veel dieren. Let daarom op dat ze geen chocolade eitjes en paashaasjes te pakken krijgen. Heeft je hond, kat, papegaai of parkiet wel chocolade gegeten? Neem dan contact op met de dierenarts.

Tip 2: Gourmet damp is gevaarlijk

Ga je gourmetten of grillen in huis? Zorg dan dat vogels niet in dezelfde ruimte verblijven. De dampen van de antiaanbaklaag van de pannetjes en de grillplaat zijn giftig en kunnen dodelijk zijn.

Tip 3: Echte konijnen zijn geen cadeautjes

Nu zul je dit weekend niet gauw op visite gaan met een cadeautje onder je arm. Maar ook binnen je eigen huishouden: geef geen echte konijnen cadeau. Konijnen hebben specifieke behoeftes, houd je nooit alleen en kunnen wel 10 jaar worden. Een grote verantwoordelijkheid dus! Heb je alles goed onderzocht en afgewogen? Ga er dan voor. Dan begin je je zoektocht naar huisgenootjes natuurlijk bij een konijnenopvang.

 

 

Het bericht Paastips voor huisdieren verscheen eerst op Sophia-Vereeniging.

Lees meer