Wintersport met hond

Het is weer winter! De gezelligste tijd van het jaar. Vrieskou, ijs.. en sneeuw! Maar helaas in Nederland niet. Wat is er dan lekkerder dan op wintersport? Lekker actief zijn, skiën of snowboarden. En dat je een hond hebt is geen enkel probleem, neem hem gewoon lekker mee!

Je hond mee op wintersport

Honden zijn in principe namelijk welkom op de meeste wintersportbestemmingen, maar het is wel belangrijk om goed na te denken of je hond geschikt is voor een wintersportvakantie. Zo moet je hond bijvoorbeeld goed kunnen lopen op sneeuw en ijs en het koude weer moeten kunnen verdragen. Bovendien moet je rekening houden met het feit dat honden vaak niet toegelaten zijn in de skiliften en op de skipistes. Het is daarom aan te raden om vooraf goed na te gaan wat de regels zijn op de bestemming waar je naartoe wilt en of je hond daar welkom is. Als je hond geschikt is voor een wintersportvakantie en je houdt rekening met de regels op de bestemming, kan het een leuke en avontuurlijke vakantie zijn! Voor zowel jou, als je hond!

Activiteiten met je hond tijdens de wintersport

Er zijn verschillende manieren waarop je wintersport kunt beoefenen samen mét je hond. Sommige mensen nemen hun hond mee naar de skipiste en laten ze samen met hunzelf skiën of snowboarden. Anderen maken gebruik van hondensledes om zich door de sneeuw te laten voorttrekken. Het is wel belangrijk om te onthouden dat honden net als mensen behoefte hebben aan rust en voeding tijdens langere inspanningen in de kou, dus zorg ervoor dat je in ieder geval voldoende pauzes inbouwt en je hond voldoende voedt en hydrateert tijdens de wintersportactiviteiten. Het is ook aan te raden om vooraf te checken of de plaats waar je naartoe gaat honden toestaat en of er eventuele beperkingen zijn voor honden op de piste.

Tips voor als je hond mee gaat:

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je met je hond op wintersport gaat:

  1. Zorg dat je hond goed gesocialiseerd is en dat hij of zij vertrouwd is met het leven in skigebieden.
  2. Zorg ervoor dat je hond goed bezig kan blijven. Dit kan bijvoorbeeld door middel van lange wandelingen of het spelen met speeltjes.
  3. Zorg ervoor dat je hond voldoende water heeft. De lucht op de bergen kan droog zijn, dus je hond kan meer drinken dan normaal.
  4. Zorg ervoor dat je hond genoeg te eten heeft. Het is belangrijk dat je hond genoeg energie heeft om actief te blijven in de kou.
  5. Als je hond mee op de piste gaat, zorg dan dat hij of zij goed uitgerust is. Dit betekent dat je hond voldoende rust moet hebben en dat je hem of haar op tijd naar huis brengt als hij of zij moe is.
  6. Zorg ervoor dat je hond warm en droog blijft. Dit kan door middel van een hondenjas of een hondendeken.
  7. Zorg ervoor dat je hond goed verzekerd is als je op wintersport gaat. Zo ben je verzekerd van hulp als er iets gebeurt met je hond.

Op deze manier kun je heerlijk genieten van een heerlijke wintersportvakantie met je hond!

Meer info