Zonder SnuffelVrijwilligers geen Sophia SnuffelCollege

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Die laten we natuurlijk niet voorbij gaan zonder onze fantastische vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Want zonder hen zou het Sophia SnuffelCollege niet bestaan.

Laten we beginnen bij de grote motor achter het SnuffelCollege: onze hondengedragstesters en hun testteams. Zonder deze toppers zijn er geen SnuffelHonden die klassen in kunnen. Al deze honden die de test goed volbrachten, zijn van onze geweldige SnuffelVrijwilligers. Eerst laten ze hun hond testen, dan volgen ze workshops om het lesgeven onder de knie te krijgen en vervolgens maken ze zich het project eigen en gaan de hort op. Hun onvermoeibare inzet en scholenbezoeken maken heel veel kinderen wijzer.

En last but not least, de stagiairs van het Sophia SnuffelCollege. We zijn erg blij dat we steeds weer een stagiair vinden die de vorige opvolgt. Want zonder de geweldige projectondersteuning van deze studenten, kunnen de andere vrijwilligers niet testen en lesgeven.

Dankzij al deze kanjers verbetert de omgang van kinderen met honden. En dat is onbetaalbaar want daarmee zetten ze een maatschappelijke beweging in gang: het hondenwelzijn verbetert doordat kinderen respectvol om leren gaan met honden. Bovendien neemt het aantal hondenbeten af omdat ze de hondentaal beter begrijpen en waarschuwingssignalen herkennen. Jong geleerd is oud gedaan.

Aan alle vrijwilligers van het Sophia SnuffelCollege en alle mensen die het project mogelijk maken: een ongelooflijk grote dankjewel!

Wij zijn heel hard op zoek naar meer vrijwilligers om alle scholen en kinderen te kunnen bezoeken die staan te trappelen om SnuffelColleges te krijgen. Ken of ben jij een hondenbezitter? Meld je aan!

Auchel Huijbregts

Auchel Huijbregts

Officemanager en projectmedewerker

Lees meer